2021-01-04 14:54:12• hírek • Bede Emőke

HIVATALOS: Szerdán nyitnak az éttermek, kávézók és a mozik is Szatmárnémetiben

Sokak által várva várt hírről tájékoztatta híroldalunkat hétfő délután a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal: január 6-án 6 órától ismét fogadhatnak vendégeket a szatmári éttermek és kávézók, illetve megnyitnak a mozik és az előadótermek is.

A járványügyi óvintézkedések enyhítésére azt követően kerül sor, hogy a megyeszékhelyen 1,59 ezrelékre esett az elmúlt 14 nap adatai alapján számolt fertőzöttségi ráta, azaz a vörös forgatókönyvet végre felválthatja a sárga. Ez azt jelenti, hogy a vendéglők, kávézók, mozik, előadótermek, illetve játéktermek és kaszinók szerda hajnaltól, 6 és 23 óra között immár belső termeikben is fogadhatnak vendégeket, de nem többet, mint maximális befogadóképességük 30 százaléka. 


Továbbra is tilos azonban az ünnepségek, születésnapok, bulik, lagzik, keresztelők és egyéb, hasonló jellegű események szervezése, függetlenül attól, hogy a rendezvényre nyílt vagy zárt térben kerülne-e sor. Zárva tartanak a bárok, klubok és diszkók is, és egyelőre a strandok beltéri medencéit és a beltérben található, gyerekek számára kialakított játszósarkokat sem lehet még üzembe helyezni.


A különféle egyházi szertartásokat meg lehet mind templomon belül, mind kívül tartani, de a híveknek természetesen továbbra is be kell tartaniuk a járványügyi óvintézkedéseket (kötelező a maszkviselés, a fizikai távolság megtartása és a kézfertőtlenítő biztosítása is).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: